Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bondesvett och tårar – men nu är valen klara

Nu står det klart vilka brevskrivare som får följa med årets tv-bönder hem.
– Det här kommer att bli världens bästa sommar, säger getbonden Oscar Fjärrstrand i programmet.

Getbonden Oscar Fjärrstrand var nervös innan – men nu står det klart vilka brevskrivare som följer med honom till gården. Pressbild.Bild: TV4
Efter de första gruppdejterna i TV4:s ”Bonde söker fru” har tv-bönderna valt ut vilka fyra tjejer som får följa med på gårdarna.
Mjölkbonden Pelle Hansson Edh valde att dansa med tjejerna på gruppdejten, vilket resulterade i att det blev så varmt att han tog av sig tröjan.
– Jag förstår att man blir varm i den här värmen, klart man ska ta av sig, säger brevskrivaren Sanna Ahnstedt Svensson i programmet, med lätt sarkastisk ton.
När det senare blev dags för val berättade hon att det inte riktigt klickade mellan dem, och att hon inte längre ville vara med i programmet.
– Det är alltid tråkigt att det känns så. Men man ska ju ha kemi från bägge för att det ska funka, säger Pelle Hansson Edh.
När det blev getbonden Oscar Fjärrstrands tur kom oron krypande.
– Jag är jätteorolig att jag ska välja fel tjej, eftersom att de är så fina allihop, säger han under programmet.
När han till slut ropade upp de fyra brevskrivarna vågade de knappt tro honom.
– När Oscar sade mitt namn tänkte jag att jag måste ha hört fel. Jag satt och väntade på att han skulle ångra sig, säger Cecilia Petterson.
– Jag gav upp hoppet lite, jag fick bara sämre och sämre känsla för varje namn. Först trodde jag att han skämtade, sade Klara Bohrén efter att ha fått inbjudan till gården.
När han sist av alla bjöd in Minna Lindberg började hon gråta.
– Jag började tveka själv i början för att jag inte ville såra mig själv. Jag trodde inte att jag skulle följa med, säger hon i programmet.
Även köttbonden Jimmy Olofsson hade sina tvivel inför valet.
– Det första valet gick ganska bra, men nu är det inte lika självklart längre, säger han i programmet.
Slutligen blev det Isabelle Almberg, Susanne Bostrand, Jonna Dahlin och Emelie Åström som fick följa med till gården i Ankarvattnet.
När det blev Alexander Anderssons tur valde han bland andra Sandra Johansson, som han beskriver som ”mamma-aktig”. Att mjölkbonden från Dannike längtar efter barn har han inte hållit hemligt.
– Det här kan mycket väl vara sommaren som förändrar mitt liv. Förhoppningsvis finns modern till mina framtida barn i någon av de här töserna, säger han i programmet.
Fakta

De blev valda till gården

Oscar Fjärrstrand, 22 år, getbonde från Sala:

Klara Bohrén

Cecilia Petterson

Wilma Karlsson

Minna Lindberg

Jimmy Olofsson, 37 år, köttbonde från Ankarvattnet:

Isabelle Almberg

Susanne Bostrand

Jonna Dahlin

Emelie Åström

Per Hansson Edh, 28 år, mjölkbonde från Söderhamn:

Anna Jonsson

Karin Nordström

Josefine Eriksson

Josefin Bertelsen

Alexander Andersson, 35 år, mjölkbonde från Dannike:

Madeleine Sundin

Madelene Kamsula

Sandra Johansson

Isabell Jansson

Gå till toppen