Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kombinera vin och lakrits – experternas bästa tips

Lakrits i godisskålen och vin i glaset. Kanske är du en av dem som älskar denna kombination? Vinexperterna är oeniga om lakrits passar till vinet, men vinexperten Gunilla Hultgren Karell är positiv.
– Jag njuter av salta fiskar till rött vin, säger hon.

Salta fiskar – gott till rött vin?Bild: Lars Pehrson / SvD / TT
Lakrits är verkligen en vattendelare, somliga älskar det svarta godiset medan andra är mer tveksamma. Förmodligen går kärleken till lakrits hand i hand med lusten att kombinera lakrits med andra glädjeämnen, till exempel vin. Vinexperten Håkan Larsson tycker inte om lakrits och hans kollega Linda Pérez tycker visserligen om lakrits – men har ännu inte hittat rätt kombination.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen