Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beslut om nytt museum i Malmö skjuts upp – fattas först nästa år

I början av 2020 ska utredningen om ett framtida konstmuseum i Malmö presenteras för Malmö kulturnämnd. Då ska dagens sex placeringsförslag kortas ner till två slutalternativ. Men det finns en arkitektfirma i stan som redan ritat på ett högprofilerat konstmuseum i ett av områdena.

Arkitektfirman Stadstudio har gjort en modell över hur ett konstmuseum skulle kunna ta plats i Nyhamnen. Längst ut i Hamnparken intill Saltimporten-huset har de skissat på ett trappformat konstmuseum som även fungerar som terminal för kryssningsfartyg och station för en Köpenhamnsmetro. Hamnparken är tänkt att löpa upp på konstmuseets tak.Bild: Stadstudio
Denna höst var det meningen att den stora utredningen om ett framtida Malmö konstmuseum skulle läggas fram. Arkitektfirman Wingårdhs har fått i uppdrag att göra så kallade volymstudier för att visa hur ett konstmuseum skulle kunna ta plats i tre föreslagna områden: Triangeln, Rosengård och Nyhamnen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen