Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lindstedt vann svenskmötet mot Ymer-bröderna

Dubbelspecialisten Robert Lindstedt och hans nye partner Radu Albot från Moldavien utmanades av Elias och Mikael Ymer i Stockholm Opens dubbelturnering. Men till slut tog erfarenheten ut sin rätt och Lindstedt/Albot vann i raka set, 7–6, 6–1. – Man märker att Micke har gått framåt väldigt mycket, han har en otrolig träff på kulan, säger Robert Lindstedt.

Robert Lindstedt och Radu Albot besegrade Elias och Mikael Ymer i Stockholm Open.Bild: Jessica Gow/TT
Elias och Mikael Ymer spelar inte speciellt mycket dubbel och lyckades som väntat inte heller rubba den betydligt mer rutinerade duon Robert Lindstedt och Radu Albot i den första omgången i Stockholm Opens dubbelturnering.
Men bröderna Ymer imponerade inledningsvis när de pressade fram ett tiebreak. Detta trots att Mikael Ymer precis spelat singel och där besegrat portugisen Joao Sousa.
– Tufft första set, jag tycker att Micke och Elias spelar riktigt bra. Man märker att Micke har gått framåt väldigt mycket, han har en otrolig träff på kulan och jag tycker även att Elias spelade helt okej, han var sjukt bra vid nät några gånger, säger Robert Lindstedt.
Men i andra set var Lindstedt/Albot klart starkare och gick säkert vidare till andra omgången.
– Vi släppte loss lite i andra och gör ett helt okej set tycker jag.
TT: Vad säger du om Mikael Ymers utveckling det här året?
– Det är fantastiskt, han har verkligen dominerat challengertouren i år och det är otroligt kul att han har lyckats ta det steget. Nu är det svåra att etablera sig på ATP-touren, folk kommer börja läsa in sig på honom. Men det jag såg i dag i singeln, det har jag aldrig sett av honom. Det var kanske hans medelnivå, men det var riktigt bra och hög klass på det. Håller han ett sånt spel så kommer han att stanna där eller ännu bättre, då hör han hemma där.
Lindstedt är inte ensam svensk att gå vidare i dubbelturneringen i Kungliga tennishallen. Även André Göransson är vidare till kvartsfinalen tillsammans med amerikanen Nathaniel Lammons.
Dock flaggade Lindstedt, 42 år, för att det kanske inte blir något mer dubbelspel i Davis Cup för hans del framöver.
– Jag tror inte att jag kommer spela fler Davis Cup-matcher. En diskussion kan vi ta. Men jag menar nästa år... Ska vi verkligen ha en 43-åring i laget då?
Gå till toppen