Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ericsson i topp när rapportsäsongen startade

Ericsson rusade och Telia rasade. Det blev en rivstart på höstens rapportsäsong. Det breda OMXS-indexet steg 0,4 procent, efter att ha legat betydligt högre under börsdagen.

Ericssons vd Börje Ekholm har anledning att se lite gladare ut.Bild: Thommy Tengborg/TT
Den svenska rapportperioden är i gång på allvar i och med Ericssons och Telias kvartalsrapporter. Och de satte avtryck på Stockholmsbörsen direkt.
Ericssons underliggande vinstutveckling var klart bättre än väntat och aktien steg 6,2 procent. För Telia var det tvärtom, kanske framför allt till följd av att bolagsledningen beslutat stoppa aktieåterköpen. Kursen föll 6,6 procent.
Även Tele2 släppte sin kvartalsrapport på morgonen. Aktiespekulanterna gav tummen upp, plus 3,8 procent.
Vid sidan av storbolagen har nätmäklaren Avanza redovisat delårssiffror. Aktien lyfte 15,9 procent sedan bolaget bland annat redovisat en kundökning med 14 procent.
På de större Europabörserna kom börsuppgången av sig. Det färdigförhandlade brexitavtalet mellan EU och den brittiska regeringen måste passera det brittiska parlamentet, och finansmarknaderna verkar inte tro det blir en lätt match. Londonbörsen steg dock till följd av ett rejält försvagat pund, FTSE100-index gick upp 0,2 procent liksom DAX-index. CAC40-index i Paris sjönk 0,4 procent.
Gå till toppen