Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks hämtade in 0–3 – men straffades av HV71

Malmö Redhawks förvandlade 0–3 till 3–3 mot HV71. Men förlorade efter straffar, 3–4.

Malmö Redhawks Jesper Jensen Aabo och HV71:s Simon Önerud.Bild: PETTER ARVIDSON
Efter 2.09 hade Redhawks hunnit med att bränna tre vidöppna lägen. Men Marcus Björk åkte ut kort därefter. Ett powerplay som HV71 utnyttjade. Johannes Kinnvall satte 1–0 till smålänningarna bakom Malmömålvakten Lars Volden. Matchuret stod på 05.03.
Med 7.21 kvar av den första perioden slog Johannes Kinnvall till igen. Ett skott från blålinjen som inte såg otagbart ut. 2–0 till HV71. Olyckligtvis kom baklängesmålet i sjuttonåringen Oskar Magnussons debutbyte för Redhawks.
0–3 kom på ett friläge. Juuso Ikonen målskytt. Därefter tog Redhawks timeout och bytte målvakt. Ut med Lars Volden och in med Oscar Alsenfelt. Och då hade det inte gått mer än 15.32 av matchen.
Den andra perioden inledde Redhawks starkt och tvingade i princip fram en HV71-timeout. Och visst kom det efterlängtade hemmamålet. Frederik Storm reducerade efter en genomåkning.
Med 08.20 kvar av andra perioden kom Redhawks andra mål. En snygg uppåkning av Marcus Björk och en fin passning. Emil Sylvegård behövde bara trycka in pucken vid bortre stolpen. Närmare än så kom Redhawks inte i andra perioden.
Med 4.45 kvar av tredje perioden dundrade Marcus Björk in kvitteringen, 3–3, i powerplay.
Matchen gick till förlängning och straffar. Där HV71 drog det längsta strået.
Gå till toppen