Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gerttens film ”Push” visas i riksdagen

Malmöfilmaren Fredrik Gertten och FN:s rapportör för rätten till bostad, Leilani Farha, vid ett besök i Malmö tidigare i år. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Dokumentärfilmaren Fredrik Gerttens film ”Push”, där han undersöker den nya fastighetsmarknaden och följer FN:s rapportör för rätten till bostad Leilani Farha, ska visas i riksdagen den 27 november.
Det är riksdagsledamoten Ola Möller (S) som har bjudit in Fredrik Gertten och Leilani Farha för att visa och samtala om filmen.
Gertten skriver i ett mejl till TT att det är fantastiskt att filmen visas i riksdagen.
”Detta är ju till syvende och sist en politisk fråga, att kapitalfonderna tar över allt mer av våra bostäder och driver upp priserna”.
”Jag hoppas att svenska politiker ska inspireras och också inse att man ligger lite efter och ta kontakt med kollegor i Danmark, Tyskland, Portugal, Kanada, Nya Zeeland. Överallt försöker lagstiftare att dämpa den här utvecklingen som är ganska dramatisk på många håll. Så jag har stort hopp och är väldigt glad för att filmen visas i riksdagen”, skriver Fredrik Gertten.
Gå till toppen