Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinnorna bakom Odjuret – så skapas ett musikalmonster

Stinkande odjur. Dansande gafflar. Och vandrande klockor. När musikalen ”Skönheten och odjuret” kommer till stan får alla möjliga föremål liv. Men hur går det till att skapa ett odjur? Vi besökte maskens och kostymens skapare.

Cecilia Munter har skapat masken som Fred Johanson använder som ”Odjuret”. Här bättrar hon på limmet som börjat släppa en aning efter några timmars repetition på scen.Bild: Emma Larsson
En vandrande gaffel vill ha feedback. Ett matfat kommer gående förbi i samma ärende. Det är en vecka kvar till premiären av ”Skönheten och odjuret” på Malmö opera och Torbjörn Bergström har fullt upp. Han har jobbat i Operans kostymateljé sedan 2002 och sedan 2015 är det han som bestämmer. Nu när alla småjusteringar i kostymerna ska göras måste han godkänna allt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen