Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man döms – ritade hakkors i biblioteksböcker

Enligt ett vittne ska mannen ha setts klottra i en bok för att sedan ställa tillbaka den i hyllan igen. Arkivbild.Bild: Vilhelm Stokstad/TT
Förra hösten upptäckte både personal och låntagare hur någon ritat hakkors och andra kränkande symboler i 59 böcker på biblioteket i Sölvesborg.
Nu döms en 46-årig man till villkorlig dom för skadegörelse och hets mot folkgrupp efter att ha klottrat, rapporterar lokala medier.
Mannen är tidigare ostraffad, och enligt rätten föreligger ingen anledning att tro att han gör sig skyldig till fortsatt brottslighet, skriver BLT.
Mannen förnekar brott, men enligt ett vittne ska mannen ha setts klottra i en bok för att sedan ställa tillbaka den i hyllan igen. När vittnet sedan kontrollerade boken upptäcktes det hatfyllda klottret, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.
Gå till toppen