Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Domino's Group letar nya ägare till restaurangerna i Sverige

Pizzakedjan Domino's Group vill hitta nya ägare till sin internationella verksamhet. Arkivbild.Bild: Alan Diaz/AP/TT
Brittiska pizzakedjan Domino's Group har beslutat att dra sig ur all sin internationella verksamhet, bland annat i Sverige, Island, Norge och Schweiz. I samband med kvartalsrapporten benämnde koncernchefen David Wild utvecklingen för den internationella verksamheten som en ”besvikelse”.
I Sverige steg visserligen försäljningen med 25 procent i lokal valuta, men den jämförbara försäljningen var upp blygsamma en procent. Av de sex planerade öppningarna i Göteborg öppnades enbart tre under andra halvåret. I Schweiz, Norge, Island backade försäljningen.
”Även om resultatet har stabiliserats är vår internationella verksamhet en fortsatt besvikelse”, säger David Wild.
Restaurangkedjan som är en franchisedel av det amerikanska företaget Domino's, världens största pizzakedja, har tidigare rapporterat en nedgång på 2,7 procent när det gäller försäljningen i Europa.
I Sverige har man restauranger i Malmö, Lund, Helsingborg, Halmstad och Göteborg.
Peter Jakobsen, som är vd för kedjan i Sverige, förnekar dock att Domino's är på väg bort från Sverige:
– Jag har också hört och läst nyheten om stängningen av restauranger, men det stämmer inte. Det är helt och hållet en missuppfattning. Det handlar istället om att Domino's pizza har beslutat att hitta nya ägare till sin internationella affär, säger Peter Jakobsen till HD och Sydsvenskan, och fortsätter:
– Vi kommer att finnas kvar i Sverige även i fortsättningen. Det är ingen från koncernen som har sagt något annat, det är bara en fråga om hur man tolkar informationen. I Sverige ska vi inte stänga några pizzerior, sedan kan jag inte svara för hur det bli i andra länder.
Peter Jakobsen påpekar att företaget nyss öppnat tre pizzabutiker i Göteborg och att man är på väg att öppna ytterligare en restaurang i staden.
– Vi har en fantastisk försäljning och mår mycket bra, även om nyheterna säger något annat.
I början av 2018 blev det känt att Domino's pizza ska öppna 100 nya restauranger i Sverige. Gäller den strategin fortfarande?
– Det vet vi inte i nuläget. Det är svårt att sia om när våra ägare nu försöker hitta nya ägare som kanske vill hitta en helt annan struktur för bolaget, säger Peter Jakobsen.
Den utlovade expansionen omfattade bland annat en ny pizzeria i Landskrona. Hur blir det med det?
– Vi vill gärna öppna butik i Landskrona. Det är en fantastisk stad och det är viktigt för oss att ha en stark position i södra Sverige, säger Peter Jakobsen.
Gå till toppen