Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre gripna efter polisinsats vid Nobeltorget

Flera polispatruller ryckte ut till en fordonskontroll i närheten av Nobeltorget i Malmö vid 22-tiden på torsdagskvällen. Tre personer greps. Polisen utreder narkotikabrott och främjande av flykt.

– Vi har varit på platsen med anledning av ett ärende som rubriceras som narkotikabrott och våld mot tjänsteman, sade Katarina Rusin på polisens ledningscentral.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan fanns mellan åtta och tio polisbilar på platsen.
– Jag kommenterar inte hur många vi har varit på plats. Det är ett flertal personer som varit inblandade i detta och då har vi också kraftsamlat med flera resurser, sade Katarina Rusin.
Enligt flera vittnen som hört av sig till Sydsvenskan så ska poliser ha varit brutala och våldsamma mot personer på platsen vid ingripandet.
– Det jag kan säga är att vi har varit på platsen och gjort en fordonskontroll. I samband med den så blev det ett ärende där vi har tre personer gripna i slutändan. Två blev gripna för narkotikabrott och en för främjande av flykt. I samband med ingripandet är det någon som har gjort sig skyldig till främjande av flykt, sade Katarina Rusin.
Enligt uppgifter till oss ska en person ha blivit slagen blodig?
– Jag kan inte kommentera närmre vad du har för information från tipsare. Det jag kan säga är att man har försökt frita en person som är gripen helt enkelt. Själva ingripandet och detaljer kring det får jag lämna osagt i nuläget.
Finns det någon anmälan mot polisen?
– Just nu håller vi på att upprätta vår anmälan.
Enligt tidiga uppgifter från polisen utreddes även våld mot tjänsteman.
De gripna är samtliga män, två är i 30-årsåldern och en i 20-årsåldern. I samband med gripandet ska minst en person ha förts till sjukhus för kontroll.
Gå till toppen