Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

70 personer instängda efter pulverlarm i Östersund

Ett 70-tal personer hålls instängda efter att en anställd på ett företag öppnat en postförsändelse som innehöll ett okänt pulver. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Ett 70-tal personer hålls instängda i lokaler på Frösön i Östersund, efter att en anställd på ett företag öppnat en postförsändelse som innehöll ett svart pulver.
Personen fick då små mängder av pulvret på händerna.
– Personen som kom i kontakt med pulvret är sanerad och undersökt av sjukvården. Personen var skärrad och tyckte sig känna klåda på händerna, men efter saneringen har det avtagit och i detta nu uppvisar personen inte symptom, säger Mats Kronsten, inre befäl hos Jämtlands räddningstjänstförbund.
Området har spärrats av. Ett 70-tal personer hålls nu instängda och får inte lämna platsen.
– De vistades i samma rum, de har dock inte haft fysisk kontakt med pulvret. Smittskyddsläkare och sjukvården bedömer om de ska saneras eller inte, säger Mats Kronsten.
Larmet kom in vid 11.25. Räddningstjänst och polis är på plats.
– Vi har ännu inte lyckats lokalisera vad det är för slags ämne, säger Mats Kronsten.
Gå till toppen