Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtal för skjutning – och hot mot pojke

Fyra unga personer åtalas för flera brott i Karlstad, bland annat en skottlossning genom ett fönster som gav offret livshotande skador. Arkivbild.Bild: Naina Helén Jåma/TT
Tre unga män och en 17-årig pojke åtalas för flera brott i Karlstad i somras. Ett av dåden var en uppmärksammad skottlossning genom fönstret till en lägenhet, där en 22-årig man fick livshotande skador.
Den 17-årige pojken åtalas för att skjutit sex skott in i lägenheten. Han nekar dock till misstankarna, skriver Nya Wermlands-Tidningen.
Bland övriga punkter i åtalen mot de fyra märks försök till människorov – och olaga hot mot en pojke i lågstadieåldern.
Pojken blev fasthållen och knivhotad av två unga män i en lägenhet efter att han busringt på dörrklockan. Den ene av männen var en 19-åring som även finns med i det större åtalet.
Under utredningen av sommarens skottlossningar hittades i 19-åringens mobiltelefon en film som visar händelsen med pojken. I slutet av filmen hörs en av de åtalade säga att de skojade.
Gå till toppen