Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nej från DUP – nytt brexitförslag i akut fara

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson söker desperat efter stöd för sitt nya brexitavtal ett dygn innan det brittiska parlamentets underhus ska sätta ner foten. Men nordirländska DUP – vars röster kan bli avgörande – vägrar att stötta Johnson och osäkerheten är stor.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson inför en presskonferens i Bryssel i torsdags där han meddelade att han nått ett nytt brexitavtal med EU.Bild: Julien Warnand
Det blir första gången på 37 år som underhuset samlas för debatt på en lördag, vilket visar på frågans vikt. Johnson har återvänt hem efter en stor framgång i Bryssel, där han lyckades nå ett nytt brexitavtal med EU. Men den brittiske ledaren kan inte andas ut – han har ett dygn på sig att övertyga skeptiska parlamentsledamöter att rösta ja till avtalet, som hänger på en skör tråd.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen