Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pysselföretag flyttar e-handelslager från Malmö till Helsingborg

Pysselföretaget Panduro Hobby outsourcar sin e-handelslogistik i Malmö till logistikbolaget Nowaste Logistics i Helsingborg. Flytten innebär att 12-14 anställda riskerar sina jobb på Panduros lager i Fosie.

Bild: Rickard Dighammar
Flytten är planerad till månadsskiftet april-maj nästa år, och avser närmare bestämt Panduros logistik för e-handel samt sortimentet för butikssegmentet Kreatima med konstnärsmaterial.
Pysselföretagets centrallager och logistik för butiker och större återförsäljare kommer dock fortsatt ligga kvar i Malmö. Samtidigt berör outsourcingen sammanlagt 12-14 personer på Malmölagret. Inom kort inleds de fackliga förhandlingarna med Unionen och Handels.
Enligt Panduros vd, Rickard Kemfors, kan företaget komma att varsla personal om uppsägning och det är oklart om berörda lageranställda får erbjudande om att följa med till Helsingborg. Samtidigt påpekar Rickard Kemfors att ett 60-tal personer kommer att jobba kvar på lagret i Fosie.
Syftet med flytten anses vara att Panduro som ensam aktör inte har råd att investera i nödvändiga lösningar för e-handelsaffären där man samtidigt upplever en kraftig försäljningstillväxt. För att kunna fortsätta växa inom e-handeln pekar företaget istället ut faciliteterna i Helsingborg som det bästa alternativet.
I Helsingborg har Nowaste ett nybyggt och närmast helautomatiserat e-handelslager. Lösningen omfattar bland annat en gods-till-expeditör-lösning, som hanterar volymer för både butik och e-handel, paketsortering och it-system.
Gå till toppen