Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett kryss med mersmak blev klar förlust för Redhawks

Efter två perioder hade Malmö Redhawks ett kryss med mersmak i Göteborg, men Frölunda tryckte på gaspedalen och vann med 4–1.

Malmö Redhawks Jesper Jensen Aabo får hjälp.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Fredrik Händemark åkte ut efter 43 sekunder. I samma sekvens krockade Jesper Jensen Aabo med Frölundaveteranen Joel Lundqvist. Den danske backen låg kvar ett tag på isen, men tog sig själv till båset med viss assistans. Under utvisningen på Händemark spräckte Frölundas Nicklas Lasu Oscar Alsenfelts nolla.
Redhawkstränaren Peter Andersson hade synpunkter på domslutet.
Jesper Jensen Aabo återvände dock till spel.
Adam Ollas Mattsson hade en utmärkt kvitteringschans i den tolfte minuten, men skottet tog i stolpen.
Efter ett gäng Malmöchanser kom utjämningen med 4.07 kvar av andra perioden. I powerplay snurrade Frederik Storm friskt och hittade en helt fristående Emil Sylvegård som fann målet.
Historien upprepade sig. Fredrik Händemark tog sin andra utvisning för matchen – efter 25 sekunder av den tredje perioden. Malmöbekantingen Rhett Rakhshani tryckte in 2–1 till Frölunda.
Med tio minuter kvar skickade Joel Mustonen in en puck framför Malmökassen och efter en studs på vägen var det 3–1. Joel Lundqvist fick målet.
Med 1.46 kom 4–1 i tom kasse för Frölunda.
Redhawks var i numerärt överläge och hade dessutom plockat ut Oscar Alsenfelt i jakt på närkontakt.
Förgäves.
Det var Malmö Redhawks fjärde raka förlust.
Nedsläpp 15.15, artikeln uppdateras i samband med mål.
Gå till toppen