Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Christiansen saknas mot Hammarby

Mittfältarna Anders Christiansen och Oscar Lewicki saknades på MFF:s sista träning inför toppmötet mot Hammarby.

Anders Christiansen skadades mot FC Köpenhamn i Europa League.Bild: LUDVIG THUNMAN
Men Lewicki fanns med i 20-mannatruppen som presenterades. Han körde rehab på egen hand och vandrade omkring problemfritt inför avresan. Christiansen haltade betänkligt och stannar hemma.
– Jag kan inte sitta här och gråta kring skadorna och jag kommer inte att ligga sömnlös kring hur mittfältet ska vara. Så här är det i professionell fotboll, alla kan inte vara hundraprocentiga hela tiden, menade MFF-tränaren Uwe Rösler.
Bonke Innocent är borta på grund av avstängning vilket krånglar till uttagningen ytterligare.
Det kan bli så att Rösler chansar med Lewicki på plan trots allt.
– Allt är en balansgång, säger Rösler.
Sören Rieks var tillbaka fullt i träning och går med säkerhet in i startelvan.
Tänkbart lag om Lewicki är spelduglig:
Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Eric Larsson, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Marcus Antonsson.
Övriga i MFF-truppen: Dusan Melicharek, Jonas Knudsen, Felix Beijmo, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Guillermo Molins, Romain Gall, Tim Prica, Amel Mujanic.
MFF går in i ett tufft avgörande efter landslagsuppehållet. Hammarby i allsvenskan på söndagen, Lugano hemma på torsdag i Europa League, och sedan AIK på Stadion igen kommande måndag. Tre matcher på åtta dagar som kommer att kräva en hel del av truppen.
– Hela gruppen vet hur viktiga matcherna är, men varje match är unik. Jag känner att alla är avslappnade och fokuserade. Vi hade en bra träningsmatch mot Torn i veckan. Den gav oss vad vi behövde. Nu ska vi in inför 35 000 åskådare och vi vet att det är ett bra lag vi möter. Men vi är beredda, menar Rösler.

Här är avgörandet med tre omgångar kvar.

Malmö FF (59 p, +35)
20 okt Hammarby (b), 28 okt AIK (h), 2 nov Örebro (b).
Djurgården (59 p, +30)
21 okt Göteborg (b), 28 okt Örebro (h), 2 nov Norrköping (b).
Hammarby (56 p, +31)
20 okt Malmö (h), 27 okt Östersund (b), 2 nov Häcken (h).
AIK (56 p, +20)
20 okt Falkenberg (b), 28 okt Malmö (b), 2 nov Sundsvall (h).
Gå till toppen