Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fördel IFK Malmö efter bortavinst i kvalet

IFK Malmö tog sig samman och gjorde en gedigen insats mot ett Laholm som främst skapade chanser på fasta situationer, inte minst långa inkast. På en regnsjuk plan var Malmölaget det bättre av de två och vann till slut rättvist, även om siffrorna kunde blivit större.
– Precis innan de gjorde sin reducering i slutet hade vi ett riktigt bra läge. Men det är klart att vi är nöjda ändå, det ger ju också fördel med bortamål, konstaterade IFK Malmös tränare Nisse Persson.
Gästerna spelade aggressivt och vann mycket boll på mitten, inte minst i andra halvlek då man tog ett allt fastare grepp om matchen. 0–1 gjorde Ilir Tahiri tidigt i andra halvlek, innan Robin Svensson fyllde på till 0–2 i mitten av halvleken.
IFK Malmö kan nu ser framemot returen med självförtroende.
– Det tycker jag, det kändes som att vi var det bättre laget och att deras spets ligger i fasta situationer hade vi koll på. Men det handlar också om vår egen prestation, när vi spelar aggressivt och framåt som idag är vi bra, men lika dåliga är vi när vi bara går runt på planen, konstaterade Nisse Persson.

Kval Div 2 omg 2 HERR

1
Laholms FK
  • (0-0)
2
IFK Malmö FK

Målskyttar

    • Ilir Tahiri
    • Robin Svensson
    Gå till toppen