Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hyllad World Padel Tour-tävling i Båstad kan flytta till Malmö nästa år

Den hyllade World Padel Tour-turneringen i Båstad kan offras till nästa år. Istället kan Malmö Arena stå som värd tillsammans med Stockholm, detta enligt Padelfeber.

Trots publiksuccén – nu kan Båstad tappa sin WPT.Bild: World Padel Tour
Världens bästa padelspelare har två somrar i rad bjudit Båstad på padel i världsklass när Swedish Padel Open har avgjorts i strålande solsken med tusentals personer i publiken. Men nu kan tävlingen vara förlorad för staden enligt uppgifter till sajten Padelfeber, istället kan Malmö och Stockholm stå som värd till nästa år.
Anledningen är att World Padel Tour vill minska antalet utomhusturneringar, ett potentiellt regnoväder skulle slå hårt mot ekonomin. Samtidigt vill man ha två tävlingar i Sverige eftersom succén har varit ett faktum med turneringen i Båstad.
– Jag vill i nuläget varken bekräfta eller förneka någonting. Men vad jag kan säga är att vi jobbar på en lösning som blir jäkligt bra för hela Padelsverige. Det kommer bli väldigt bra. Vi satsar stort och vill positionera Sverige som ett av de verkligt stora padelländerna, säger Nicklas Persson, huvudägare av Swedish Padel Open till Padelfeber.
De flesta turneringar på touren går i Spanien och sporten går mer åt att bli en inomhussport. World Padel Tour-tävlingen i Båstad har varit en stor succé både för spelarna och den svenska publiken, mycket tack vare ett strålande väder.
Enligt uppgift planerar World Padel Tour att en tävling ska gå i Stockholm under våren och den andra i Malmö under hösten, spelplats i Malmö blir Malmö Arena.
Bild: World Padel Tour
Gå till toppen