Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Jag kommer att driva på för att Moderaterna ska skärpa sin arbetsmarknads- och integrationspolitik.”

I min nya roll ska jag driva reformer som är nödvändiga för hela Sverige, men framför allt vara en stark röst för Skåne, Öresundsregionen och Malmö. Det skriver Torbjörn Tegnhammar, som idag vid Moderaternas stämma i Västerås väljs in i partiets styrelse.

Moderaterna ska verka för att införa kommunala ordningspoliser. Det är något som jag driver redan nu på partistämman. Får jag inte gehör, fortsätter jag i partistyrelsen, skriver Torbjörn Tegnhammar (M).Bild: Patrik Renmark
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Moderaterna har rätt politik för att lösa många av dagens problem, men lösningarna måste bli skarpare. I min nya roll som ledamot av Moderaternas partistyrelse kommer jag därför särskilt att driva på för att:
* Moderaterna ska skärpa sin arbetsmarknads- och integrationspolitik. Normalläget i Sverige måste vara att alla vuxna som kan arbeta ska försörja sig själva och ordna bostad till sig själv och sin familj.
* Moderaterna ska arbeta för en ny lagstiftning där alla kommuner som motprestation till försörjningsstöd ska kräva att de som får denna form av stöd måste aktivera sig på heltid, eller motsvarande arbetsförmåga, med fokus på att ta sig in på arbetsmarknaden genom till exempel svenskundervisning (SFI), studier, praktik eller yrkesutbildning. Alla människor som hamnar i utanförskap måste från första dagen mötas av ett tydligt erbjudande från samhället om en väg in.
* Moderaterna ska verka för att införa kommunala ordningspoliser. Det är något som jag driver redan nu på partistämman. Får jag inte gehör, fortsätter jag i partistyrelsen.
I min nya roll ska jag driva reformer som är nödvändiga för hela Sverige, men framför allt vara en stark röst för Skåne, Öresundsregionen och Malmö.
Jag bor i Malmö sedan många år, har varit medlem i Moderaterna sedan 1998 och har i över ett decennium varit aktiv i Malmös kommunpolitik där jag nu är ledare för oppositionen.
Skåne och Öresundsregionen har en enorm potential. Vi som bor här lever i norra Europas mest universitetstäta region, näringslivet är urstarkt och vi hänger ihop med övriga Europa på ett helt annat sätt än till exempel Stockholm.
Men för mig är Öresundsregionens utveckling inte en regional fråga för södra Sverige. Vad som sker i Öresundsregionen påverkar i högsta grad hela landet. Och därför ska jag bland annat verka för att Moderaterna ska driva på regeringen för att förverkliga en metro, tunnelbaneförbindelse, mellan Malmö och Köpenhamn. Den måste byggas och nu börjar det brådska.
Det är mindre än 10 år kvar tills att Fehmarn Bält-förbindelsen mellan Tyskland och Danmark ska stå klar. Det gör att arbetet med metron för att avlasta Öresundsbron blir än viktigare. Både för att Sverige ska nå landets mål när det gäller miljövänliga transporter och för att förenkla för människor i Skåne och Köpenhamn att jobba på andra sidan Sundet.
Om man sett Malmö så har man sett världen, sägs det. Nuförtiden har man inte bara sett världen, utan också att socialdemokratisk politik under årtionden misslyckats med att lösa de problem som numera finns i hela Sverige.
En utveckling mot allt större otrygghet i spåren av skjutningar, sprängningar och gängmord har varit verklighet i Malmö i många år. Malmö är också ett tydligt exempel på vad som händer om man inte värnar arbetslinjen, alltså att det ska löna sig att arbeta. I Malmö är nästan 10 000 hushåll beroende av försörjningsstöd, enligt Malmö stads egna beräkningar. Den socialdemokratiska flumskolan har resulterat i att var femte elev inte klarar grundskolan, också enligt stadens egna beräkningar, och socialdemokratisk politik har resulterat i en segregation med parallellsamhällen.
Både Malmö och Sverige behöver ett maktskifte. Mitt mål är att stärka Moderaternas position som det självklara valet för skåningar, i riksdagsval och kommuner.
Torbjörn Tegnhammar, oppositionsråd i Malmö och tillträdande medlem i Moderaternas partistyrelse.
Gå till toppen