Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oavgjort för Olympic – som får lottningsfördel efter straffvinst

Grebbestad såg länge ut att ta hem segern i den jämna kvalmatchen mot Olympic, som när matchen blåstes av ändå varit nära att stjäla alla tre poängen med till Malmö. Efter att hemmalaget tagit ledningen i 59:e minuten avancerade Jesper Örnberg fram på vänsterkanten med bara två minuter kvar av ordinarie tid, fick in bollen framför mål och där stod Aron Nouicer på rätt ställe och kunde slå in kvitteringen. I 90:e minuten var samme Nouicer framme igen, men den gången slickade bollen utsidan av stolpen.
– Vi får ändå vara nöjda, inte minst med hur vi tog oss an andra halvlek. Grebbestad är ett riktigt bra lag, menade Olympics tränare Anders Grimberg, som framför allt var nöjd med lagets försvarsinsats.
– Vi var väldigt disciplinerade, inte minst i första halvlek där Grebbestad hade grepp. Det är en viktig grund att sätta försvarsspelet, vi vet att vi alltid skapar chanser framåt, menade han.
Oavgjort ger en poäng när kvaltabellen ska summeras, men att Olympic vann straffläggningen som följde efter bara en miss mot Grebbestads tre, ger ändå fördel inför fortsättningen. Nu blir det Grebbestad som får möta Berga kommande helg, medan Olympic dels får vila och dels kommer att veta exakt vilka förutsättningar som gäller inför avslutningen.
– Det är helt klart en fördel. Nu tar vi ett par dagars ledigt innan vi kör igen, konstaterade Anders Grimberg nöjt.

Kval Div 1 omg 1 grupp 2 HERR

1
Grebbestads IF
  • (0-0)
1
BK Olympic

Målskyttar

    • Aron Nouicer
    Gå till toppen