Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Patrik Sylvegård: ”Nu får vi se vad vi är gjorda av”

Fjärde raka förlusten för Malmö Redhawks. Patrik Sylvegård håller ändå huvudet kallt.
– Men det är klart att vi måste börja vinna, det är elitverksamhet vi håller på med. Nu får vi se vad vi är gjorda av. Både spelare och ledare, säger han.

Frölundas Malmöbekanting Rhett Rakhshani jublar efter 2-1.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Frölunda vann till slut säkert med 4–1. Göteborgarna tog ledningen tidigt. Efter en mängd missade Redhawkschanser kom kvitteringen efter 15.53 av den andra perioden. Förspelet svarade Frederik Storm för. En dribblingsuppvisning och servering till Emil Sylvegård, som hängde dit pucken.
Det hjälpte föga. Frölunda visade sin effektivitet och gled ifrån i den tredje perioden.
– Vi kanske inte ska vinna mot Frölunda borta, men nu måste vi börja vinna mot alla för att vara med. Vi vill vara ett topp sex-lag, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.
Att Redhawks hade sina möjligheter mot Frölunda tycker Patrik Sylvegård är en klen tröst.
– Men det är en fördel att vi skapar. Känns konstigt att vi inte gör mål. Även om vi kanske inte har några naturliga målskyttar. Vi har kommit in i en konstig spiral, men det gäller att vi behåller lugnet, säger Patrik Sylvegård.
Orolig?
– Jag är alltid orolig, men jag tycker att vi har ett skönt go i laget. Det finns ingen lösning förutom de spelare vi har, det finns ingen frälsare där ute, säger Patrik Sylvegård.
Med en ansträngd ekonomi har ni väl inget utrymme att göra något?
– Nej, det är inte så att folk strömmar till Arenan. Det gör de inte heller om vi vinner fem raka, säger Patrik Sylvegård.
Förra säsongen hade Redhawks ett publiksnitt på 6888 sålda biljetter per match. Efter fem hemmamatcher är det 6054.
– Jag blir både ledsen och orolig, vi vill att publiken ska komma även när det inte studsar rätt.
Patrik Sylvegård lever i nuet och tittar framåt.
– Jag har lite idéer hur vi ska bygga laget nästa år. Men först ska vi lösa den här säsongen, säger han.
Gå till toppen