Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Planerna för Flackarp är ogenomtänkta

Lennart Janssons Flackarp ligger strax utanför bildens nedre vänstra hörn, med åkrarna och Höje ås dalgång inpå knutarna.Bild: Bengt Arvidson
Mitt namn är Lennart Jansson. Jag bor i Flackarp och har lite synpunkter.
Min uppfattning är att den föreslagna planen på exploatering är orealistisk, miljöförstörande och dåligt genomtänkt .
När det gäller miljön och rekreationsområdet runt Höje å blir det helt förstört. Norr om ån är växtligheten som en djungel. Det finns ett rikt fågelliv och en mångfald av växter.
När man kommer upp ifrån ån är det som att komma ut på savannen. Ett öppet landskap där man kan se långt. Vi människor behöver både djungel och savann. Om planerna förverkligas förstörs helheten av Höjeådalens fantastiska natur.
Många har genom åren gått Flackarpsrundan när de mått dåligt och befunnit sig på Sankt Lars-klinikerna. Även om psykiatrin har flyttat så behövs möjligheten att röra på sig i olika typer av miljöer.
En av orsakerna till att man vill bygga i Flackarp är att det är nära till den nya pågatågsstationen på Klostergården.
Ifrån det föreslagna området går det en liten bro, en grusväg där det är mörkt på vintern. Nästan en kilometer upp kommer stationen ligga. Min bedömning är att få kommer att välja tåget om man ändå har en eller två bilar. Den föreslagna bron över Höje å förutsätter att andra aktörer går med på det, vilket verkar vara svårt.
När man ska ta sig ut från byn idag är det besvärligt, det är väntetid för att komma ut på den hårt trafikerade 108:an. Bussar stannar ej.
Planen innehåller massa önsketänkande, dålig miljökonsekvensbeskrivning och har ej ett övergripande samhällsintresserad.
Om man vill få fler skattebetalare till Staffanstorps kommun kanske en väg är att kommunens företrädare skapar en kommun där alla oavsett ursprung är välkomna.
Lennart Jansson
Gå till toppen