Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Djurens frizon bantar olycksstatistiken på en av Skånes värst drabbade vägar

Var åttonde minut dygnet runt inträffar en viltolycka på landets vägar. Sydsveriges största djurbro, digitala övergångsställen och nyskapande forskning bryter trenden på några av Skånes mest utsatta sträckor.
– Innan smällde det jämt. Nu är olyckorna i princip noll, säger markägaren Sten Ericsson.

Färister och faunastängsel är en del av paketet, som projektledare Lars Sätmark och projektingenjör Sandra Gustavsson har jobbat med de senaste åren. Men lika mycket handlar deras arbete om att ha en ständig dialog med hus-, markägare och allmänheten för att hitta flexibla lösningar som passar alla.Bild: Lars Brundin
Det blir aldrig tyst längs E65. Trafiksuset ligger ständigt som en dämpande filt över det kuperade landskapet där öppen jordbruksmark och skogspartier avlöser varandra. Vägen hamnar ständigt på topp fem-listan över de leder i Skåne där flest bilister krockar med vilt och särskilt utsatt är sträckan mellan Börringe och Skurup.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen