Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efterlängtat SM-guld för Levenstad

En avsliten hälsena stoppade hennes comeback i fjol. Nu är Rosengårds försvarsgeneral Malin Levenstad återigen svensk mästare. – Det är känslosamt, säger 32-åringen.

Mittbacken Malin Levenstad, längst ner till höger, firar SM-guldet med sina lagkamrater i Rosengård.Bild: Johan Nilsson/TT
Egentligen lade landslagsmeriterade Malin Levenstad av under säsongen 2014 när hon spelade i damallsvenskan för AIK. I augusti i fjol kom dock beskedet att hon skulle göra comeback för Rosengård, men innan hon hann spela en match slet mittbacken av hälsenan under en träning.
– Det var så klart det värsta som kunde hända i den situationen, säger Levenstad samtidigt som den tidigare sportchefen Erling Nilsson kommer fram och gratulerar henne till SM-guldet.
– Jag sade till Erling på sjukhuset: ”Jag ska tillbaka. Jag ska tillbaka till svenska cupen i februari och det finns ingenting annat. Ni måste skriva ett nytt kontrakt med mig”. Så det gick vägen, säger hon och skrattar.
Det gjorde det. I den näst sista omgången fick Levenstad och Rosengård fira SM-guldet 2019. Hon själv har spelat samtliga 21 allsvenska matcher den här säsongen.
– Det är helt fantastiskt. Vi har jobbat hårt för det och det är också lite revansch för förra året. Det är magiskt, säger Levenstad efter sitt fjärde SM-guld i karriären.
De senaste åren har hon varit fystränare, assisterande tränare och under en period till och med huvudtränare för Rosengård efter att Jack Majgaard Jensen fått sparken i september 2017.
Nu kan försvarsgeneralen även tänka sig att ta på sig rollen som festgeneral under Rosengårds guldbankett.
– Det kan jag nog vara. Jag har inte varit med på några lagfester heller eftersom jag fortfarande är assisterande tränare, så jag har lite att leva upp till, säger Malin Levenstad.
Gå till toppen