Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anvegårds mål fick Rosengård att guldfira

Storpubliken kom till Malmö ip och fick se Anna Anvegård säkra FC Rosengårds SM-guld. Efteråt ville guldskytten ta rygg på lagkaptenen Caroline Seger.
– Jag har aldrig varit med om det här så jag får hänga på Seger och de andra rutinerade, sa hon om guldfirandet efter 1–1 (1-1) mot Vittsjö.

Rosengårds Anna Anvegård jublar efter att hon gjort 1-0 i matchen mot Vittsjö.Bild: PETTER ARVIDSON
Efter att slutsignalen gått på Malmö ip föll Anna Anvegård i armarna på Jelena Cankovic och Jessica Samuelsson och skrek ut glädjen efter att ha säkrat ett SM-guld.
– Det är overkligt, kände hon.
Efter en flytt från Växjö i somras har hon förgyllt FC Rosengård och varit en starkt bidragande faktor i klubbens guldkap.
På söndagen var hon dessutom den som med ett avgörande mål säkrade titeln redan i den näst sista omgången.
– Det var en skön känsla att få göra det första målet i matchen och med det sätta press på Vittsjö, sa hon när hon stod med en guldhatt på huvudet och en tröja där det förtydligades att hon är svensk mästare 2019.
Det var redan i den 28:e matchminuten som hon gav Rosengård ledningen.
Efter att Vittsjö misslyckats med att rensa undan ett inlägg från Sofie Svava var Anna Anvegård på rätt plats i straffområdet och tryckte in 1–0 med ett distinkt skott.
– Bollen landade framför mig och jag hann inte tänka så mycket. Sen var det ren glädje, sa målskytten.
En kvittering för Vittsjö kom fem minuter senare, men ett oavgjort resultat räckte för FC Rosengård.
Rosengårdsjubel efter 1-0 av Anna Anvegård under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan FC Rosengård och Vittsjö GIK på Malmö IP.Bild: Johan Nilsson/TT
– Det fanns lite nerver, men jag tyckte att vi kontrollerade det bra. Sedan är de farliga på fasta situationer. De gjorde mål på en sådan och vi visste om det, sa hon.
Den andra halvleken var helt FC Rosengårds där Sanne Troelsgaard, Johanna Rytting Kaneryd, Jelena Cankovic och Sophie Svava hade bra möjligheter men inte fick utdelning.
Som nykorad svensk mästare valde guldfixaren Anna Anvegård att hylla laget.
– När jag spelade i Växjö visste jag att när man ställdes mot Rosengård var det mot det spelskickligaste laget i serien med bra spelare på varje position. Sedan jag kom hit har jag också känt att jag spelar i Sveriges bästa lag. Det visade vi även idag, sa Anna Anvegård som är Rosengårdsspelare sedan i augusti.
Rosengård kan också tacka sin nya skyttedrottning för att man kan fira guldet redan i den näst sista omgången. Hon har svarat för nio mål i klubben sedan hon anlände och drygt hälften av målen har varit poängavgörande.
– Så har det varit och jag har självklart velat komma hit och bidra så mycket jag kan. Sedan hade det kanske varit någon annan som gjort målen om inte jag varit här. Det finns så många bra spelare i laget. Men för mig har det varit skönt att komma hit och få leverera, sa hon.
Inför den sista omgången är Anna Anvegård i topp i skytteligan med sina 14 mål. Ett mer än kompisen Rebecka Blomqvist i Göteborg, som hon redan snuvat på SM-titeln.
Gå till toppen