Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vakthundar försenade släckningsarbete vid industribrand i Malmö

Flera räddningsfordon bekämpade under natten mot söndag en brand vid en industribyggnad på Lundavägen.

Rökdykare skickades in i lokalen för att lokalisera brandhärden.Bild: Patrick Persson
Larmet inkom till SOS Alarm vid 01.30-tiden och enligt uppgifter till SOS brann det såväl på fasaden som inne i en byggnad där ett däckföretag och ett verkstadsföretag har sina lokaler. En rökpelare syntes stiga från brandplatsen och röken rörde sig bort från ett närliggande bostadsområde och i riktning mot järnvägen och hamnområdet.
Bild: Patrick Persson
– Vindarna var gynnsamma, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisen.
Polisen misstänker att branden är anlagd och en anmälan om mordbrand har upprättats. Det finns i nuläget ingen misstänkt.
Området har spärrats av och ska undersökas av tekniker.
– Där kommer att göras en undersökning under dagen när det har svalnat på platsen. Det kommer att vara fortsatt avspärrat i alla fall till klockan 9 då det ska göras en ny bedömning, säger Filip Annas vid polisens ledningscentral.
Räddningsinsatsen försenades på grund av vakthundar på området. Först efter cirka 20 minuter kunde ett bevakningsföretag avlägsna dessa.
Rökdykare var inne i byggnaden, men från 02.30-tiden bekämpades branden från utsidan.
Ingen person kom till skada vid händelsen.
Vid 04.30-tiden sade räddningstjänstens inre befäl, Mats Nilsson, så här om situationen:
– Branden är nu släckt och vi håller på med ventilation. Vi avvecklar personal efterhand men kommer förmodligen att vara där och bevaka till förmiddagen.
Omfattningen av de materiella skadorna var under natten oklara.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen