Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andra inbrottet på kort tid i klubbstugan

Två gånger på två veckor har Svedala boule club drabbats av inbrott.
– Det känns som att det här har handlat om att fördärva så mycket som möjligt, säger ordförande Arne Rosdal.

På söndagen upptäcktes ett nytt inbrott i Svedala boules klubbstuga.Bild: Privat
Vid det senaste inbrottet för två veckor sedan ska gärningsmännen ha slagit sönder fönster och tagit sig in i Svedala boule clubs klubbstuga, för att bland annat stjäla läsk och godis.
I helgen var det dags igen. Det var på söndagen som förstörelsen i klubbstugan upptäcktes.
– Den här gången har man ställt till det totalt. Man har tagit ketchup- och senapsflaskor och sprejat på väggar, golv, på våra pärmar i bokhyllorna. Och man har sprutat ut allt pulver från en brandsläckare i hela lokalen Det var ett allmänt virrvarr, säger föreningens ordförande Arne Rosdal.
Han berättar också att föreningen precis investerat i nya rutor av plexiglas, som ersatte gamla träluckor i uterummet. Även dessa ska ha brutits upp och skadats.
"Man blir väldigt besviken. Jag och medlemmarna lägger ner mycket tid på klubben och klubbstugan", säger Arne Rosdal, ordförande i Svedala boule club.Bild: Privat
– Vi är ingen stor förening, men vi hade samlat ihop lite pengar för att kunna sätta in plexiglaset. Det varade inte länge, en vecka fick vi ha det i fred.
Den här gången har man inte upptäckt att något stulits.
– Det är kommunen som äger stugan, vi väntar på att de kommer och besiktigar och ser vad som ska åtgärdas. Men det känns som att det här har handlat om att fördärva så mycket som möjligt, säger Arne Rosdal.
Gå till toppen