Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bakslag för Vattenfalls vindkraftprojekt

Vattenfall får avbryta vindkraftsprojektet Taggen. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Vattenfall och Wallenstam med det gemensamma bolaget Taggen Vindpark AB avbryter ett vindkraftsprojekt i havet utanför Sölvesborg, enligt ett pressmeddelande.
Bakgrunden är bland annat de planer som finns att utöka verksamheten på närbelägna Ravlunda skjutfält i Skåne – med anledning av det försämrade säkerhetspolitiska läget, rapporterar Kristianstadsbladet.
Vattenfall har drivit projektet – som skulle ha byggts vid Taggens grund i Hanöbukten i Kristianstads och Sölvesborgs kommuner – i samarbete med Wallenstam under drygt tio års tid.
”Det är givetvis beklagligt att vi nu tvingas lägga ned ett stort projekt för förnybar energi som vi tillsammans med Wallenstam har utvecklat i över 10 år. Nu får vi fokusera på att ta lärdomarna från Taggen vidare in i nästa havsbaserade projekt”, säger Mattias Sjöberg, styrelseordförande i Taggen Vindpark, i en kommentar.
Gå till toppen