Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Christiansen tillbaka på plan: ”Men det är kort om tid”

Anders Christiansen var tillbaka på träningsplan på måndagen – låt vara endast för tio minuter.
– Det blev ett skott i alla fall. Och det kändes bra, säger MFF:s mittfältsmotor.

Anders Christiansen var tillbaka på träningsplan för ett eget kort pass.Bild: Max Wiman
Reserverna körde som vanligt dagen-efter-träning. Förlusten mot Hammarby sved, men staketlirarna blev lite gladare när Anders Christiansen uppenbarade sig tillsammans med fystränaren Ben Rosen efter en stund.
De körde en del på egen hand och hoppet det steg om en medverkan i Europa League mot Lugano på torsdag. Det blev även omfattande rehab med MFF:s fysioterapeuter i två omgångar.
– Jag kör en egen träning med fysgänget på tisdagen när de andra är lediga. Vi får se. Det är ju inget läge att chansa, säger Christiansen.
– Vi tar det dag för dag, ett tråkigt uttalande, men där befinner vi oss.
Efter Lugano kommer den viktiga toppmatchen mot AIK kommande måndag för MFF. Avgörande i den allsvenska guldjakten.
– Man kan väl säga så mycket att det är underhållande med upplösningen för alla inblandade. Och chansen finns ju där fortfarande. Jag trodde på guld om vi tog sju poäng av de sista nio möjliga. Nu kan det bara bli sex, och det är väl egentligen lite tajt. Fast chansen finns ju.
Det var i Europa League-mötet mot FC Köpenhamn den 3 oktober som han fick lämna planen efter en timmas spel med en vadskada.
– Det gick inte att fortsätta, det var omöjligt. Nu stegrar vi träningen efter hand. Jag var ute på plan i fredags också. Det är mycket man kan göra ute som man gör i gymmet. Alltid roligt att få känna på gräset med allt vad det innebär, säger Anders Christiansen.
Mot Elfsborg i Borås fick han utgå med lindat vänsterknä knappt två veckor tidigare, men den skadan tog endast en vecka att läka.
– Det är andra benet nu. Det kan ju vara så att jag kompenserat fel på något vis.
Vad tror du själv, är du i matchtruppen mot Lugano?
– Det är ju inte många dagar dit, och jag har ju inte kört fullt ut med de andra än…
Gå till toppen