Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förre MFF-spelaren begär resning: ”Då är det inte våldtäkt mot barn”

Förra sommaren dömdes Kingsley Sarfo, som då spelade i MFF, till fängelse samt utvisning för två fall av våldtäkt mot barn. Under måndagen begärde fotbollsspelaren resning via sin försvarsadvokat Thomas Bodström efter att ny bevisning ska ha framkommit, skriver UNT.

– När vi fick det här uppdraget såg vi att det var otydligheter redan i domen. Det fanns uppgifter om att flickan skulle vara 14 år som hennes mamma uppgav. Hon hade också ett födelsebevis, en kopia av det och det var det som talade för det. Det fanns dock också uppgifter om att när hon ansökte om uppehållstillstånd fanns det en bilaga om att hon faktiskt var född 2001, säger Thomas Bodström till UNT.
Kingsley Sarfo dömdes den 8 juni 2018 för våldtäkt av en 14-årig flicka vid två tillfällen under sommaren 2017. En gång på en handikapptoalett i Folkets park och en gång i en lägenhet som tillhörde ett par fotbollskompisar. Mycket kring rättsfallet har kretsat kring flickans ålder, om hon var 14 eller 15 år vid tillfället. Tingsrättens och hovrättens bedömning blev att hon var under 15 år, vilket då ses som våldtäkt enligt gällande lagstiftning.
Kingsley Sarfo har medgivit att han haft sex med flickan, men menar att det har skett vid andra tillfällen än hon säger. Det finns sparad kommunikation mellan flickan och fotbollsspelaren där hon berättar att hon just fyllt fjorton år och hon har kallat Sarfo för ”daddy”. Det har visat att han visste om hennes ålder, menade hovrätten i sin dom.
Ansökan om resning begärs efter att ett födelsecertifikat från flickans födelseland hämtats, och där står det att hon är född 2001, vilket innebär att hon i så fall var 15 år och inte 14 när hon träffade Kingsley Sarfo sommaren 2017.
– Och då är det inte våldtäkt mot barn. Vi menar att det är sannolikt att om det här dokumentet skulle ha funnits med så hade det troligtvis dömts med en annan utgång, säger Bodström.
Bodström menar att om flickan är 15 år så är fotbollsspelaren felaktigt dömd och resningsansökan borde därmed tas upp av Högsta domstolen eftersom det finns en ny omständighet i en avgörande fråga.
Gå till toppen