Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Långa fängelsestraff för brutalt åldringsrån

Hovrätten över Skåne och Blekinge fastställer det sex år långa fängelsestraffet för två män som brutalt rånade en 84-åring i hans hem på en ort i Blekinge i vintras. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Den 84-årige mannen överfölls mitt i natten i sitt hem och blev brutalt misshandlad. Blekinge tingsrätt dömde två män, 24 och 38 år gamla, till fängelse i sex år för grovt rån och nu fastställer hovrätten domen mot männen.
En släkting till 84-åringen dömdes till fem års fängelse för medhjälp till grovt rån, men hovrätten över Skåne och Blekinge anser inte att det är bevisat att 34-åringen var medveten om att den äldre mannen skulle misshandlas.
Därför döms han enbart för medhjälp till grov stöld. Enligt domen motsvarar straffvärdet sex månaders fängelse, men eftersom 34-åringen suttit häktad i drygt åtta månader blir påföljden dagsböter.
Det brutala rånet inträffade på en ort i Ronneby kommun en vinternatt i år. Den äldre mannen misshandlades under en lång stund innan han lämnades på golvet i det kalla huset, som hade fått flera fönsterrutor sönderslagna.
Gå till toppen