Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Succéstudion i Malmö bakom ”Little Nightmares” söker ny vd

Spelstudion Tarsier Studios i Malmö byter vd. Efter succén med spelet ”Little Nightmares” stiger vd:n och grundaren Andreas Johnsson åt sidan och nu söker man efter en ny ledare.

Andreas Johnsson har varit vd för Tarsier sedan Ola Holmdahl slutade hösten 2016. Holmdahl är idag på Massive Entertainment.Bild: Thomas Tjäder
2004 togs de första stegen till det som idag är en internationell spelsuccé från Malmö. Nio studenter från School of Future Entertainment i Karlshamn startade eget och flyttade sex år senare kontoret till Malmö. Efter ett antal samarbeten med Sony valde man att satsa på det helt egna spelet ”Little Nightmares” om den lilla gulklädda flickan Six som försöker fly från ett fartyg hon hamnat på.
Spelet blev en stor succé och bara månaderna efter att spelet släppts stod det klart att det fanns filmplaner. Och inte vilka som helst. Bröderna Anthony och Joe Russo, som ligger bakom ”Captain America: Civil War” och ”Avengers: Infinity War”, har köpt rättigheterna för att göra tv-serie av ”Little Nightmares”. De har i sin tur anlitat ”Nightmare before christmas”-regissören Henry Selick att regissera piloten.
Ur "Little Nightmares".Bild: Tarsier Studios
I våras släpptes mobilversionen av spelet under namnet ”Very Little Nightmares” och i augusti kom beskedet att Tarsier nu jobbar på en uppföljare. Idag har företaget runt 70 anställda.
Men mitt i detta väljer Tarsiers vd Andreas Johnsson att stiga av. Totalt odramatiskt, enligt honom själv.
– Jag tog över när vår förra vd slutade för tre år sedan och det var aldrig tanken att jag skulle vara långsiktig på den posten. Jag är ju programmerare och affärsutvecklare. Så det är det jag ska göra framöver, säger Andreas Johnsson som just nu är föräldraledig.
Var det ett lätt beslut att ta?
– Det är aldrig lätt att komma fram till att det är dags. Det är få personer som har den objektiva synen på sin tillvaro. Men det kändes som en bra timing nu, säger Andreas Johnsson.
Styrelsen har nu gett en rekryteringsfirma i uppdrag att hitta hans efterträdare.
– De som var med och grundade Tarsier är intresserade av att göra spel. Det är vår passion. Ingen av oss vill egentligen sköta vd-skapet med ekonomiska rapporter och allt. Så därför rekryterar vi nu utifrån, säger art directorn Per Bergman som är en av Tarsiers grundare och sitter i företagets styrelse.
När är målet att ni ska ha hittat efterträdaren?
– Det får ta den tid det tar, säger Andreas Johnsson.
Gå till toppen