Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

TFF sparkar Peter Swärdh – Haynes tar över för andra gången

Resultaten har gått emot Trelleborg i årets superettan och nu, med två omgångar kvar, ställs managern Peter Swärdh till svars. Han får sparken.
Kristian Haynes får ta över resten av säsongen – det är andra gången som han får ta över huvudansvaret sedan TFF sparkat en tränare.

Peter Swärdh får lämna jobbet som manager i Trelleborgs FF. Arkivbild.Bild: Andreas Hillergren/TT
”Tyvärr har den senaste tidens resultat varit alldeles för dåliga”, säger klubbens ordförande Torbjörn Jönsson i ett uttalande.
Trelleborg rasade ur allsvenskan förra hösten och i år har det gått fortsatt knackigt. Just nu är Trelleborg elva, med fem poäng tillgodo på Brommapojkarna och Frej som ligger på kvalplatserna.
Swärdh skrev förra året på för två år i en roll som manager (både sportchef och tränare).
”Vi har varit ödmjuka inför utmaningen i superettan. Det är en tuff serie och Peter Swärdh tog över laget i en tuff situation. Tyvärr har den senaste tidens resultat varit alldeles för dåliga, varför vi nu hamnat i en situation som kräver förändring. Styrelsen har därför tagit beslutet att entlediga Peter Swärdh från sitt ansvar som manager i Trelleborgs FF. Vi måste föra in energi i laget så att vi gör allt för att säkra vårt kontrakt i superettan 2020”, säger Jönsson till klubbens hemsida.
Kristian Haynes, tidigare assisterande tränare till Swärdh, tar över tills vidare. Det är andra gången han får göra det.
När Patrick Winqvist fick gå efter allsvenska degraderingen 2016, var det Haynes som fick ta ansvaret för laget under en period under vintern – innan Peter Swärdh anställdes.
Gå till toppen