Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åkte fast med magnet i behån – döms för stöldturné

En 29-årig kvinna stal barnkläder från H&M i november 2018 en när en ordningsvakt ingrep.

Kvinnan hade skurit upp ett hål till fodret i sin jacka där hon gömt kläder. I sin behå hade hon en kraftfull magnet. Hon förklarade att magneten var en leksak som hon köpt på en loppis och förvarade i behån. Hon sade sig inte känna till att den kunde användas för att ta bort butikslarm.
Vid ett annat tillfälle, också i november 2018, stal 29-åringen kött från Stora Coop tillsammans med en 41-årig kvinna. Med sig hade de en barnvagn där de hängt plastkassar med oxfiléer till ett värde av 1 900 kronor.
Den 41-åriga kvinnan genomförde en avledningsmanöver och trängde sig i kassakön medan 29-åringen försökte köra ut med barnvagnen. På övervakningsfilm syns de båda stoppa ner kött i kassar.
29-åringen döms till skyddstillsyn och ska genomgå ett riskreducerande kriminalitetsprogram. Den 41-åriga kvinnan var redan villkorligt dömd för tidigare stöldbrott och döms av Lunds tingsrätt till fängelse i en månad. Den yngre kvinnan erkände stölderna, det gjorde inte den äldre.
Gå till toppen