Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fettexpert tonar ner smörbråket i Lund: ”Väldigt mycket känslor och åsikter”

Margarin är bättre än smör, men det finns viktigare saker att diskutera, säger forskaren Fredrik Rosqvist. Skolorna i Lund har redan i dag möjlighet att beställa smörbaserat Bregott om de vill.

Margarintillverkning hos Unilever i Helsingborg.Bild: Jenny Leyman
Smör är gott, nyttigt och helt nödvändigt i matlagning, medan margarin innehåller plastkulor, transfetter och palmolja. Så kan man sammanfatta läsarreaktionerna till vår rapportering om Lundaförslaget mot margarin i förskolorna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen