Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sköterska nedsparkad av patient och förd till akuten – ingen polisanmälan gjordes

En sköterska kastades flera meter efter en hård spark från en patient på Sus i Lund.
– När någon blir utsatt för hot och våld på sitt arbete väljer man själv om man vill polisanmäla, säger personalchefen.

Det var den 3 oktober som en sköterska fick en kampsportsspark i bröstet då en patient plötsligt blev aggressiv. I en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver enhetschefen att ”kraften i sparken gör att personen lyfts upp och slungas flera meter genom rummet”. Sköterskan landade på sin arm och höft men fick framför allt smärtor i bröstet.
Överfallslarm slogs på och salen utrymdes. Sköterskan fördes till akuten. Väktare och polis anlände.
Enligt Malin Tillgren, Vårdförbundets avdelningsordförande i Skåne, har Region Skåne frångått sina rutiner.
– Enligt riktlinjerna i Region Skånes rutiner ska sådant här polisanmälas. Jag blir förvånad när jag hör att polis varit på plats också. Då känns det ännu konstigare att man inte polisanmäler. Enligt beskrivningen har det ju varit en riktigt rejäl spark, säger Malin Tillgren.
Polisanmälan ska stötta den anställde som råkat ut för brott.
– Om det är något aktivt val i en särskild överenskommelse om att inte polisanmäla vet jag inte, säger Malin Tillgren.
Enhetschefen uppger att sköterskan åter är i tjänst efter överfallet. Enligt enhetschefen ville sköterskan inte göra någon polisanmälan.
Personalchefen på Sus säger att arbetsgivaren inte kan anmäla utan medarbetarens samtycke.
– När någon blir utsatt för hot och våld på sitt arbete väljer man själv om man vill polisanmäla. När vi som arbetsgivare polisanmäler, är det när vi själva är målsägare eller när medarbetaren samtycker till att vi polisanmäler. Vi har inte som rutin att vi polisanmäler oavsett, säger Karin Cedwall, personalchef på Sus.
– Vi jobbar idag med att möjliggöra polisanmälningar genom att stödja de medarbetare som på olika sätt blir utsatta.
Om arbetsgivaren gör en anmälan förutsätter det att den medarbetare som utsatts för brottet medverkar i polisens förundersökning.
– Vi jobbar aktivt med att kunna ge stöd så att man ska känna att man har stöd från arbetsgivaren att anmäla, säger Karin Cedwall.
Sedan 2014 finns det ett 70-tal avvikelserapporter kopplade till våldsföreteelser på Sus i Lund och Malmö. Bara i ett fåtal fall har Region Skåne polisanmält våld mot medarbetare.
– Vi har sedan 2015 gjort fem polisanmälningar, där arbetsgivaren anmält med medarbetarens samtycke. Sedan finns det så klart polisanmälningar där medarbetaren själv polisanmält. Det har inte vi diariefört.
Gå till toppen