Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Har satt guldkant på Staffanstorp i 40 år

Teaterföreningen har i fyra decennier sett till så att Staffanstorpsborna har fått musikalisk och dramatisk guldkant. Den 27 oktober firas detta stort med en lång rad artister på scenen, bland dem Viktoria Tolstoy, Ulf ”Masken” Andersson och Henrik Widegren.

Viktoria Tolstoy är en av artisterna som gästar Staffanstorp under 40-års jubileet den 27 oktober.Bild: Lars Brundin
Staffanstorps Teaterförening är en del av Riksteatern och arrangerar föreställningar i kommunen.
Den 27 oktober 1979 arrangerade de sin allra första föreställning.
– Det var Garderobsteatern som kom hit och de gav föreställningen ”Ägget”. Nu finns inte just den teatergruppen kvar, men vi har haft besök av väldigt många andra grupper genom åren, säger Gerty Lindén, pressansvarig i Staffanstorps Teaterförening.
– En hel del kändisar har varit här också. Några exempel är Brita Borg, Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och Marianne Mörck.
Jubileet nu på söndag ska firas stort med ett späckat program, tårta och godisregn.
Artisterna som ska stå på Medborgarhusets scen under eftermiddagen och kvällen är Cirkus Saga, Dinos Orkester, Staffanstorps Musikskolas jazzband samt sångerskan Viktoria Tolstoy med gitarristen Krister Jonsson, Lundaläkaren Henrik Widegren från tv-programmet Fråga Lund samt Ulf ”Masken” Andersson.
Gå till toppen