Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inwido minskar omsättningen och ökar vinsten

Fönstertillverkaren Inwido med säte i Malmö redovisar en marginellt minskad omsättning för det tredje kvartalet. Samtidigt ökar Malmöbolaget vinsten.

Inwidos vd Henrik Hjalmarsson.Bild: Sven-Erik Svensson
Inwidos nettoomsättning för tredje kvartalet 2019 uppgick till 1.665 miljarder kronor, vilket är en minskning från 1.682 miljarder kronor under samma period förra året.
– Trots den lägre omsättningen stärkte vi lönsamheten, främst tack vare tidiga initiativ till kostnadsbesparingar samt en totalt sett mer fördelaktig mix med en högre andel konsumentförsäljning jämfört med föregående år. Vår bedömning är också att vi sammantaget fortsätter att ta marknadsandelar på den nordiska marknaden, skriver Henrik Hjalmarsson, vd för Inwido, i rapporten.
Rörelseresultatet blev 203 miljoner kronor, vilket är en ökning med tre miljoner kronor jämfört med samma kvartal föregående år.
Rörelsemarginalen landade på 12,2 procent för kvartalet, en ökning på 0,2 procentenheter som bolaget redovisade under det tredje kvartalet 2018.
Henrik Hjalmarsson konstaterar att affärsområde syd har haft en fortsatt positiv utveckling under kvartalet, medan affärsområde nord utvecklas svagare med minskad nybyggnation. Samtidigt ser utvecklingen för konsumentsegmentet relativt stabilt ut.
– Vi arbetar dagligen hårt på att effektivisera och utveckla bolagen i geografer med mer utmanande marknadsförutsättningar samtidigt som vi vidareförädlar bolagen i de mer gynnsamma marknaderna och fortsätter investera för tillväxt i e-handeln, skriver han i rapporten.
Gå till toppen