Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Protester med fingrarna i kors bakom ryggen

Vårplöjning i Stångby. När det handlade om exploatering på åkermarken där hade Lunds politiker inget att invända, skriver Roland Lyhagen.Bild: Nelly Herzberg
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
I en debattartikel om Staffanstorps planer på att bygga bostäder längs med Höjeå protesterar undertecknarna från Klostergårdens byalag att man inte skall bygga på så högvärdig åkermark. Likaså protesterar Lundapolitikerna mot detta.
Det kan jag verkligen hålla med om – att man inte borde bygga så mycket på så god åkermark – men det är extremt mycket dubbelmoral när Lundabor och Lundapolitiker framhäver detta.
Det är inte så länge sedan planerna för Stångby lades fram med precis samma problematik. Men då var det Lunds kommun som var planläggare. För att inte tala om den stora ESS-anläggningen som byggts på lika god åkerjord men på mångdubbelt större areal. Det känns som att när företrädare för Lund protesterar mot byggande på högvärdig åkermark så har de korslagda fingrar bakom ryggen.
Roland Lyhagen
Gå till toppen