Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Är det en order från högre upp att allsvenskan är viktigare?

Även om Malmö FF om ett par timmar står som segrare i denna Europa League-match mot Lugano, så står jag fast vid att det här är den mest obegripliga laguttagningen på många år i Malmö FF. Resultatet kan faktiskt inte ändra på det.
Okej. Släng in en massa brasklappar. Visst kan Rasmus Bengtsson, Behrang Safari och Markus Rosenberg alla ha blivit skadade eller magsjuka över natten. Men då skulle de ju inte suttit på bänken heller.
Fest på stadion med reservlaget?Bild: PETTER ARVIDSON
Att plocka bort hela centrallinjen – Anders Christiansen är ju skadad – är oförklarligt till vi fått höra en rimlig förklaring. För mig kan den knappast finnas. Det framstår som tidernas chansning.
Visst. AIK-matchen på måndag är mycket viktigt för att nå en Europaplats 2020, men är Europaplatsen viktig om man tar ut den här elvan i en gruppmatch som ska vinnas?
Kan det vara så att Uwe Rösler fått besked uppifrån sportchef eller styrelse att spelare ska sparas till AIK? I så fall är det nog unikt i MFF:s historia.
Det finns hard core-supporters som säkert jublar, som alltid menar att allsvenskan går först.
Jag har svårt att förstå logiken i detta. Och i denna uttagning.
Visst kan detta framstå som ett genidrag om några timmar, men inte ens en seger för MFF i kväll skulle få mig att förstå denna jättegambling i en så otroligt viktig match.
Den hade varit lättare att svälja mot Dynamo Kiev borta eller annat motstånd som kanske vore än bättre, där poäng ändå hade varit osannolikt.
Och att Lugano skulle vara ett så dåligt lag att MFF kan vila fler spelare än mot allsvenska bottenlag, förefaller helt osannolikt.
Som sagt – Malmö FF kan stå som vinnare vid 23-tiden i kväll. Men det skulle inte få mig att förstå startelvan ändå.
Gå till toppen