Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen kopplar in specialgrupp för Arlövsmordet och söker rättshjälp utomlands

Utredningen om dubbelmordet i Arlöv fortsätter och nu har polisen kopplat in gärningsmannaprofilgruppen för att försöka komma närmare en lösning. Man söker även rättshjälp utomlands för att få hjälp med kartläggning av det mördade paret.

Den 6 oktober hittades ett äldre par mördade i sin bostad i Arlöv.Bild: Peter Frennesson
– Utredningen har kommit till en punkt där man känner att här kommer vi inte längre. När det gäller ett så här grovt brott så vill vi använda alla verktyg som finns i verktygslådan för att lösa det, och därför kopplar vi nu in gärningsmannaprofilgruppen, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.
Det äldre paret mördades i sitt hem i Arlöv den 6 oktober, och fortfarande finns ingen misstänkt gärningsman. Gärningsmannaprofilgruppen består av poliser med lång erfarenhet från utredningar av grova brott och med flera tvärvetenskapliga kompetenser som kriminaltekniker, beteendevetare, rättspsykiatriker och rättsläkare.
– Vi måste ta till alla tillgängliga medel för att lösa det här.
Polisen har även vänt sig till åklagare för att få rättshjälp utomlands för att kunna kartlägga det mördade paret.
– Vi gör det för att kunna kartlägga och göra en komplett undersökning. Då behöver vi ha kontakt med kvinnans forna hemland, säger Ewa-Gun Westford.
Polisen har sedan mordet utfört dörrknackningar i området kring brottsplatsen i hopp om att få in tips. Nu övergår man till digitala dörrknackningar där polisens kontaktcenter ringer upp personer i syfte att samla in iakttagelser och annan information.
Polisen vill fortfarande komma i kontakt med den person som hemtjänsten träffade i anslutning till parets hem timmarna innan paret hittades döda.
Gå till toppen