Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Badou Jack: ”Ska bevisa att jag är bäst”

Badou Jack gör ett nytt försök att bli WBA-världsmästare i lätt tungviktsboxning. Den 28 december möter 35-åringen den Haiti-födde Jean Pascal i Atlanta i USA. – Jag ser alltid mig själv som favorit, säger svensken till TT.

Badou Jack, här i matchen mot Marcus Browne i januari, ska gå en ny titelmatch den 28 december. Arkivbild.Bild: John Locher/AP/TT
När det stod klart att Badou Jack i slutet av året kommer ta sig an kanadensaren Jean Pascal twittrade svensken uppskattande om sin motståndare:
”Han kommer alltid för att slåss. Han är krigare, som jag”, skrev svensken och tillade i ett inlägg riktat direkt mot Pascal:
”Låt oss ge fansen valuta för pengarna!”.
När TT når Jack medger han att han betraktar Pascal som en vän, precis som han gör med många andra av sina konkurrenter.
– Vi är inte supernära, men i boxningsbranschen känner alla varandra. Det är en liten bransch. Jag hejade på honom i senaste matchen (vinst mot Marcus Browne) så det finns inget ”bad blood”.
Just Browne var den som senast stod för motståndet när Jack förlorade en match om WBA:s interimbälte i Las Vegas i slutet av januari – detta efter att ha blivit skallad i huvudet och fått ett rejält jack i pannan.
Efter tolv dramatiska ronder tilldelades Browne segern medan Jack fick föras till sjukhus med blodet rinnande över ansiktet.
TT: Har du återhämtat dig sedan dess?
– Absolut. Det har läkt bra. För flera månader sedan sa läkarna att jag var okej för att fajtas igen, så allt är bra.
TT: Hur ser du på mötet med Sean Pascal?
– Det blir en tuff match. Han har mycket hjärta och är en duktig fajter.
TT: Ser du dig själv som favorit?
– Det är självklart. Jag ser alltid mig själv som favorit, men den senaste matchen var inte så bra. Det gäller bara att bevisa att jag fortfarande är bäst.
TT: Hur ligger du till formmässigt?
– Jag känner mig bra. Jag har tränat på bra hela sommaren.
TT: Vad väntar härnäst om du vinner interim-bältet?
– När jag vinner. Då är jag tillbaka på toppen och kan få alla stora matcher. Men jag tar en match i taget. Just nu är det bara Pascal som är mitt fokus.
Fajten avgörs i Atlanta den 28 december och är, precis som mötet med Marcus Browne, en match om en så kallad interimtitel i WBA, då världsmästaren är den obesegrade ryssen Dmitrij Bivol.
Badou Jack har sedan tidigare innehaft WBA-bältet i lätt tungvikt sedan han vann mot britten Nathan Cleverly 2017.
Fakta

Badou Jack

Född: 31 oktober 1983 i Stockholm.

Smeknamn: "The Ripper".

Bor: Las Vegas, Nevada, i USA.

Längd: 185 cm.

Stans: Ortodox (högerhänt, går med vänsterhanden först).

Proffsdebut: 6 juni 2009.

Viktklass: Lätt tungvikt (79,3 kg).

Proffskarriär: WBC-världsmästare i supermellanvikt 2015–2017, vann titeln mot Anthony Dirrell, USA, och försvarade den tre gånger. Bytte viktklass till lätt tungvikt i januari 2017 och blev WBA-världsmästare i augusti efter att ha besegrat Nathan Cleverly, Storbritannien.

Facit: 22 segrar (13 på knockout), tre oavgjorda och två förluster på 27 proffsmatcher.

Gå till toppen