Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter SM-guldet vill Eidevall ha längre kontrakt

FC Rosengårdstränare Jonas Eidevall siktar på att stanna länge i klubben.
– Ett avtal på två, tre år. Det är min horisont, säger han.

F Rosengårds tränare Jonas Eidevall jublar efter det säkrade SM-guldet.Bild: PETTER ARVIDSON
I söndags återplacerade han FC Rosengård på tronen i svensk damfotboll. Nu vill Jonas Eidevall, med utgående kontrakt, skriva ett längre kontrakt för att åter göra svenskt avtryck på den europeiska klubblagsscenen.
– Det är tydligt att jag vill ha ett längre samarbetet med klubben, säger han och hänvisar till de gemensamma ambitionerna att få FC Rosengård att kunna prestera i Champions League-sammanhang.
Ett bra resultat i Europa under nästa säsongen är en stor del av klubbens målsättning för det kommande året.
– Spel i Champions League startar inte förrän under hösten 2020 och klubbens mål är ju att man även ska vara kvar i den turneringen under våren 2021. Det innebär ju att det inte kan handla om mindre än ett tvåårigt avtal, förklarar Jonas Eidevall som på lördagen leder sitt lag i den här säsongens sista match.
Skånederbyt mellan Rosengård och Kristianstad har mest kosmetisk betydelse för tabelläget för hemmalaget, men Jonas Eidevall räknar ändå med en tuff match där inställning och motivation kommer avgöra.
– Det blir ett motiverat Kristianstad som kommer att ge allt för att ta poäng av de blivande mästarna och för att revanschera sig för deras förskräckliga insats mot Eskilstuna senast.
– Jag kommer att ställa den elva på planen som har störst möjlighet att vinna. Det innebär inte att det garanterat är samma lag som mot Vittsjö senast. Det finns prestationer under de senaste veckorna som motiverat andra att få spela istället, säger guldtränaren som reser till Kristianstad med samma trupp som säkrade guldet i söndags. I den truppen finns sex svenska landslagsspelare inkluderade.
Gå till toppen