Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Formstarkt Öster föll – ödesmatch väntar

Med tre segrar på de fyra senaste omgångarna hade bottengänget Öster toppat formen inför superettans avslutning. Men mot Degerfors föll Växjölaget tungt med 2–0 och är därmed kvar på nedflyttningsplats inför den sista omgången då laget ställs mot bottenkonkurrenten Frej.

Öster förlorade mot Degerfors med 0–2. Arkivbild.Bild: Andreas Hillergren/TT
Det är jämnt i superettans bottenstrid där fyra lag kämpar om att undvika två nedflyttningsplatser. Och med tre poäng upp till Frej på kvalplats kunde ett formstarkt Öster mot Degerfors ta ett viktigt kliv mot att spela i superettan även nästa år.
På Stora Valla i Degerfors var det dock aldrig något snack om vilket lag som var bäst. Hemmalaget tog ledningen 20 minuter in i matchen och utökade sedan till 2–0 i den andra halvleken mot ett Öster som försökte – men inte hade mycket att sätta emot femman Degerfors.
I den sista omgången möter Öster Frej på hemmaplan i en match som kan avgöra båda lagens status nästa år.
I den andra delen av tabellen hakar Jönköpings Södra på i toppen efter att laget vände och vann mot Trelleborg med 3–2. Alexander Jallows straffmål säkrade tre poäng i den andra halvleken.
Med tre poäng går J-Södra upp som delad trea i tabellen, en placering som innebär kval till allsvenskan. Laget har samma poäng som Brage och i nuläget identisk målskillnad (+21).
Brage har en match till godo i den jämna toppstriden där fyra lag kämpar om två direktplatser till allsvenskan och en kvalplats.
Gå till toppen