Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jubilerande Lunds BK förlorade mot seriesegrarna

Lunds BK hade chansen att blanda sig i striden om topp 5-placering, men trots en stark första halvlek mot redan klara seriesegrarna Ljungskile, orkade man inte riktigt hela vägen. Gästerna kunde vända i andra halvlek och hundraårsjubilerande Lunds BK fick inkassera sin blott tredje förlust på höstens 13 matcher.

– Det är aldrig kul att förlora, särskilt inte när vi gjorde en så bra första halvlek, menade tränaren Jack Majgaard Jensen.
Hemmalaget var det bättre laget inledningsvis av matchen och skapade förutom ledningsmålet, som Noel Hansson nickade in i 21:a minuten, ett par chanser ytterligare som kunde resulterat. Ljungskile, å sin sida, hade svårare att komma till heta lägen. I andra halvlek var rollerna dock ombytta.
– I första halvlek spelade vi som vi vill spela boll och borde kanske gjort något mål till på det. Men tyvärr kom det en paus… och sedan blev det mer på Ljungskiles villkor, erkände Jack Majgaard Jensen.
Kvitteringen kom tidigt i andra halvlek, en halvlek som sedan präglades av fysiskt spel och fasta situationer. Ett spel som Ljungskile bemästrar oklanderligt. Vinstmålet satte Aniekpeno Christopher Udo i 69:e minuten.
– Vi visade ändå att vi inte tappat geisten trots säkrat kontrakt, utan gjorde en riktigt bra första halvlek och det tar vi med oss, tyckte Jack Majgaard Jensen.
Gå till toppen