Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks mörka lördag: förlust och stjärnan tvingades utgå

En mörk lördag för Malmö Redhawks. Luleå vann enkelt med 3–0 och Oscar Alsenfelt lämnade rinken efter en smäll.

Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt lämnar isen.Bild: SIMON ELIASSON
Efter 28 sekunder åkte Fredrik Händemark ut. Precis när Redhawks var full styrka kom första baklängesmålet. Femton sekunder senare hittade Luleås Daniel Sondell krysset bakom Oscar Alsenfelt. Matchuret stod på 2.48 och det var två mål i baken för Redhawks.
Malmö Redhawks startade andra perioden betydligt bättre. Tränarstaben hade vaskat om i kedjorna. Bland annat flyttades nyförvärvet Matias Myttynen från positionen som ytterforward i kedjan med Lars Bryggman och Fredrik Händemark till att bli center mellan Emil Sylvegård och Max Görtz.
Det hjälpte föga. Istället tryckte in Jonas Berglund in 3–0 till Luleå efter malmöitiskt försvarsslarv.
Det skulle bli värre för Redhawks. Luleås Austin Farley krockade med Oscar Alsenfelt. Malmömålvakten såg ut att ha fått en smäll i huvudtrakten. Alsenfelt fortsatte några minuter, men valde sedermera att lämna rinken. Lars Volden ersatte.
Nedsläpp 18.00. Artikeln uppdateras i samband med mål.
Gå till toppen