Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

TFF illa ute efter ny förlust

Även om läget var ljust i halvtid, blev det ingen poängmässig Kristian Haynes-effekt för Trelleborg mot Jönköping Södra, istället fick man lämna planen efter den sjätte matchen i rad utan vinst. Därmed missade Trelleborg chansen att säkra sin plats i Superettan nästa säsong.

– Med tanke på hur det såg ut i halvtid är det verkligen en besvikelse. Jag kan inte begära mer av spelarna än de presterade idag, menade den nytillträdde huvudtränaren Kristian Haynes, som tog över i veckan efter att Peter Swärdh fått gå.
Trelleborg, som behövde vinna för att helt säkra kontraktet, fick en mardrömsstart. Redan i andra matchminuten kunde Jakob Orlov sätta ledningsmålet för Jönköping Södra.
– Det var tungt, men jag tycker vi hanterade det bra och tog oss samman, menade Kristian Haynes.
Innan halvleken var slut hade TFF också vänt, via mål av Fatawu Safiu och Sebastian Olsson. I det läget var Trelleborg på säker mark. Men Jönköping Södra kvitterade i mitten av andra och när Isak Jönsson i den 73:e minuten drog på sig sitt andra gula kort och dessutom orsakade en straff som betydde 2–3, avgjordes matchen. Trelleborg orkade inte riktigt slutforcera.
Förlusten betyder att Trelleborgs öde avgörs i sista omgången, då laget möter bottenkonkurrenten GAIS på bortaplan.
– Vi har fortfarande allt i egna händer och vi visade idag att vi har både vilja, attityd och tro på att vi kan klara det här. Det tar vi med oss trots allt, menade Kristian Haynes.
Gå till toppen