Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Boende föll ur sängen och bröt nacken

En sänggrind tros inte ha dragits upp på ett korrekt sätt, vilket ledde till att den boende kunde falla ur sängen. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
En person på ett äldreboende i Falsterbo ramlade i september ur sängen och bröt nacken. En sänggrind tros inte ha dragits upp ordentligt och nu lex Maria-anmäler vårdbolaget sig självt, skriver SVT Skåne.
Fallet inträffade strax före midnatt och eftersom en anställd var inne hos en annan boende hittades personen liggande på golvet först efter en kvart. Sedan dröjde det ytterligare en halvtimme innan en joursjuksköterska var framme.
Den boende blödde från pannan och hade nacksmärtor. På sjukhuset konstaterade en läkare att patienten fått en fraktur på halskotpelaren.
Vårdbolaget anger att personalen drog upp sänggrinden när den nattade patienten, men inte helt korrekt. Grinden var uppe i fotändan men hade fallit ner vid huvudändan. Bolaget medger att de haft otydliga rutiner för hur sänggrindar ska användas.
Gå till toppen