Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man anhölls efter misstänkt mordbrand vid vårdboende i Vellinge

Personal ingrep och släckte branden utanför vård- och omsorgsboendet i Vellinge kommun. En man greps på plats och sitter nu anhållen misstänkt för mordbrand.

Larmet om branden utanför vård- och omsorgsboendet kom in vid klockan 01.20 natten mot tisdagen, och polis och räddningstjänst skickades till platsen. När de kom fram var elden redan släckt. Ingen person skadades vid händelsen.
– Det var personal som agerade rådigt och kunde släcka med en pulversläckare. Räddningstjänsten bedömde att det var stor spridningsrisk eftersom branden startade i en lövhög precis utanför fastigheten, säger Katarina Rusin, presstalesperson i Polisregion Syd.
En man i 30-årsåldern greps i anslutning till platsen och anhölls senare under morgonen. Han är nu misstänkt för mordbrand.
– Det är iakttagelser som gjorts av vittnen i anslutning till branden och olika omständigheter som framkommit när vi pratat med personer som lett fram till gripandet, säger Katarina Rusin.
Mannen är anhållen på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.
– Sedan får vi vänta på ett preliminärt utlåtande från räddningstjänsten och därefter tar jag nya beslut, säger åklagare Jeanette Sprimont.
Polisen har också genomfört en brottsplatsundersökning på brandplatsen. Fler förhör kommer att hållas under tisdagen.
Gå till toppen